Gelcoat reparatie

Gelcoat reparatie

Uw boot verdient een gelcoat reparatie.
Wist u dat wij ook gelcoat reparaties verrichten? Wij komen bij u langs met een kleurenwaaier om de juiste kleur op te nemen en bestellen dan de exacte kleur zodat bijwerken onzichtbaar kan gebeuren.

Net als bij de tandarts frezen wij het beschadigde gedeelte dus de uiteinden van het gat rondom weg.en vullen dit met vloeibare gelcoat.Hierna word het geheel hard waarna het geschuurd kan worden.als laatste stap polijsten wij het geheel glad zodat je het bijna niet terugziet.
Op de foto`s zij we bezig opgelopen diepe krassen weg te werken. Vaak word er ten onrechte gedacht dat diepe krassen kunnen worden weg gepolijst. Want zeggen ze dan dat schuur je toch zo even weg?
Dat is dus niet zo. Wij schuren en ontvetten de krassen eerst voor en daarna gaan we vullen met gelcoat. Op de foto 2 delen op de boot voorbewerkt. Omdat ook de striping beschadigt was is die er tussenuit gesneden en weer opnieuw opgeplakt.
Op de foto afgebeeld een geplamuurde beschadiging. De eigenaar vroeg mij of ik ook dit kon herstellen waarop ik een gemakkelijk ja kon antwoorden. Eerst verwijderen we de oude polyester plamuur vulling. Op foto 2 duidelijk zichtbaar dat de oude vulling geheel en egaal verwijderd is.
Op foto 3 gaan we verder met het aanbrengen van een vulling volgens ralnummer. deze vulling werken we vervolgens af met een hiervoor ontwikkelde folie. Vervolgens kunnen we gaan beginnen met verhitten van de folie. Dit doen we net zolang totdat de vulling hard genoeg is om te kunnen schuren. We gaan door met verhitten tot we de folie voorzichtig los kunnen gaan trekken ( foto 4 ).

Na het schuren met verschillende soorten schuurpapier kunnen we gaan polijsten en is het resultaat bereikt waar we naar op zoek waren. Boatcleaners.nl is op zoek naar booteigenaren met schade. Bent U in het bezit van een boot met vergelijkbare schade? neem dan contact met ons op.